<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









1 Ekim 2015 Perşembe

Paul Walker’ın Kızı, Babasının Ölümüne Neden Olduğu Gerekçesiyle Porsche’ye Dava Açtı!

Paul Walker’ın kızı, babasının trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği otomobilin üreticisi olan Porsche’ye dava açtı.
2013 yılının Kasım ayında Porsche marka aracıyla direğe çarparak alev alan aracın içerisinde kalan ve hayatını kaybeden Hızlı ve Öfkeli serisi filminin oyuncusu Paul Walker’ın kızı, aracın üretici şirketine dava açtı.

Walker’ın 16 yaşındaki kızı Meadow Rain Walker, şirketin aracında güvenlik eksiklikleri olduğunu iddia ederek ihmal sonucu ölüme sebep olma suçlamasıyla dava açtı. Firmadan davayla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Meadow Walker ise aracın güvenlik önlemlerinin eksiksiz olsaydı babasının hala hayatta kalabileceğini söyledi. 

Polisin yaklaşık 4 aylık araştırması sonucunda Paul Walker’ın arkadaşı Roger Rodas’la birliktePorsche Carrera GT model aracın hız sınırının 70 km olduğu bölgede 151 km kadar hıza ulaştığını ve elektrik direğine çarptığını bildirmişti. Meadow’un şikayetinde ise aracın belirtilen hızdan çok daha yavaş ilerlediği iddia ediliyor.

Meadow Walker’ın avukatları ise emniyet kemerinin çarpma anında kilitlenip basınç uygulaması nedeniyle Walker’ın göğüs kafesi ve leğen kemiğinin kırıldığını, kaza sırasında emniyet kemeri yüzünden araçta mahsur kalmasından dolayı hayatını kaybettiğini iddia ediyorlar. 

Aynı şekilde Roger Rodas’ın eşi de Porsche’ye dava açmış fakat şirket, kazanın araç tasarımından ziyade sürücü hatasından kaynaklandığını belirtmişti. 

kaynak: www.webtekno.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar