<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









6 Ekim 2015 Salı

Microsoft İmzalı Üst Seviye Dizüstü Bilgisayar: Surface Book!

Microsoft Surface Pro 4'ten başka bir de hem MacBook Pro'ya kafa tutacak hem de kendi imzasnı taşıyan yepyeni dizüstü bilgisayarıyla büyük bir sürpriz yaptı.
Microsoft'un şu anda gerçekleştirilmekte olan Windows10 Cihazları etkinliğinde en büyük sürprizi kendi imzasını taşıyan dizüstü bilgisayarı oldu. Surface Book adını alan bu laptop ile MacBook Pro'ya selam çakıyor. Performans olarak oyuncu laptoplarından farksız gibi olan Surface Book oldukça şık ve incecik bir tasarıma sahip olmasıyla da göz doldurdu.

Klavye kısmının her iki tarafa da katlanabilmesiyle "Hemtablet hem bilgisayar" gibi olan Microsoft Surface Book, tasarımsal olarak Apple MacBook'lara oldukça benzediğini belirtmeden geçemeyiz. Ancak performans noktasında ise "Onu yeme bunu ye" der gibi MacBook Pro'lara nazaran çok daha iyi bir kullanım vaad ediyor.



Windows 10 Pro işletim sistemiyle gelecek olan Surface Book, 13.5 inçlik ve 267dpi değerine sahip 6 Milyon pikselli ekranı ile göz kamaştırmakta. 6. Nesil Intel Sklake Core i716GB GDDR5 RAM veNVidia GeForce ekran kartına sahip olacak Surface Book, 2 adet USB 3.0, tam boyutlu SD kart girişi gibi detaylara sahip. Ayrıca 1TB'a kadar da depolama sunabiliyor.

Klavye tuşlarında led aydınlatma da bulunan Surface Book böylelikle akşamları da ışığa ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Özel üretim tuşlar ve geniş trackpad'i 5 parmak desteğiyle göz kamaştırmakta. Magnezyumdan üretilen kasasıyla da tam manasıyla sağlam bir cihaz olan Surface Book, 12 saat batarya süresiyle de mükemmel bir kullanım sunacak gibi görünmekte.

Hem tablet hem bilgisayar dediğimiz kullanımı klavyeden ayırarak da kullanılabilmesiyle kazanan Surface Book gerçekten üst seviye bir kullanım sunabilen bir tablet olacak. 7.7mm inceliği ile dünyanın en ince performans bilgisayarlarından biri olan cihaz 7 Ekim'de ön siparişe ve 26 Ekim'de de satışa çıkacak. Fiyat ise haliyle baya tuzlu. 1.499 Dolar gibi bir başlangıç fiyatıyla çıkacak olan Surface Book, MacBook ile ciddi kapışma içine gireceğe benziyor. Bakalım sonuçlar nasıl olacak.



kaynak : http://www.webtekno.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar