<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









6 Ekim 2015 Salı

HoloLens 3,000 Dolarlık Efsane Fiyatla Geliyor!

Sanal gerçeklik gözlüklerinin devrim yaptığı son yıllarda şimdiden zirvenin en güçlü adayı olan HoloLens'in fiyatı sonunda belli oldu.
Bugün gerçekleştirilen Windows 10 Devices etkinliğindeMicrosoft cephesi pek çok ürününü detaylı şekilde sundu. Bu ürünler içinde yıl boyunca merakla beklediğimiz cihazlardan biri de sanal gerçeklik sektöründe başı çekmesi beklenen HoloLens idi.

HoloLens ile ilgili daha önceden pek çok haber yaparak detayları sizlere ulaştırmıştık. Ancak Microsoft, HoloLens ile ilgili kafamızdaki bütün soru işaretlerini gidermemişti (özellikle fiyat ve piyasaya çıkacağı tarih gibi soruları).


Bugün düzenlenen etkinlikte ise HoloLens hakkında boş kalan önemli parçalar da tamamlanmış oldu. İlk tanıtıldığı dönemde daha çok tasarımcıları hedef alan bir yapıda sunulan HoloLens'i daha sonrasında gerek E3 etkinliğindeki efsane Minecraft deneyimiyle, gerekse öğrencilere yönelik okul çalışmalarında (insan anatomi bilgisi vs.) sağladığı olağanüstü imkanlarla görmüştük.

Yani HoloLens, kısa bir süre içinde, birden fazla alanda oldukça ciddi işler yapacağının sinyallerini zaten vermişti. Tabi bu denli donanımlı bir cihazın fiyatı da giderek merak edilmeye başlanmıştı. Artık o fiyat belli olmuş durumda. Biz ufak çaplı bir şaşkınlık geçirdik ancak, bu denli gerek oyunsektöründe gerekse endüstri bağlamında onlarca farklı alana hitap eden bir cihaza göre de -belki- normal sayılabilir. HoloLens'in Microsoft tarafından açıklanan fiyatı 3,000 dolar...


Dediğimiz gibi, cihaz son derece işlevsel, sektöründe de -bence- açık ara önde. Ancak fiyat ile ilgili yorumu sizlere bırakıyoruz. Bu arada 3,000 dolarlık olan HoloLens, sadece cihazın Development Edition'ını yani geliştirici sürümü. Yani bahsi geçen 3,000 dolarlık fiyat, HoloLens'in tam sürüm şekilde, hazır olmuş hali değil.

Şu an için HoloLens'in satışı muhtemelen geliştiricilere yönelik olacak. Onlar da satın aldıkları HoloLens'ler üzerinden uygulama vb. şeyler geliştirebilecekler. HoloLens'in çıkışı ile ilgili kesin bir tarih verilmemiş olsa da, cihazın 2016 yılının ilk çeyreğinde Development Edition olarak satışa sunulacağı açıklandı.

HoloLens'in fiyatı ve çıkış tarihinin yanı sıra, Microsoft tarafından sanal gerçeklik gözülüğüne özel arttırılmış gerçeklik oyunu olan Project XRay'i de tanıttı. Daha önceden HoloLens'in Minecraft üzerinde ne denli efsane bir iş yaptığını görmüştük. Project XRay de benzer işi yapacak türde bir oyun.

Piyasadaki diğer sanal gerçeklik gözlüklerinin aksine HoloLens size, oyun oynarken evinizde, odanızda özgür olma imkanı sunuyor. Bunu daha önceden de söylemiştik zaten; HoloLens, bulunduğunuz ortamı sanal gerçekliğe aktarmaya yarıyor. Yani size ayrı bir sanal gerçeklik ortamı sunmuyor.

Project XRay de bunun en güzel örneklerinden biri olabilir. Oyun şu şekilde oynanıyor; HoloLens'iniz takılı bir şekilde odanızda sağa sola hareket etmeye başlıyorsunuz. Bulunduğunuz çevreyi algılayan oyun, size eşsiz bir sanal deneyim sunmaya başlıyor. Odanızın duvarları çatlıyor ve içeriye robotlar saldırmaya başlıyor. Sizde ellerinizde bulunan hologram silahlarla robotlara karşılık veriyorsunuz.

Oyunun en güzel kısmı, oyundaki tüm şeylerin -robotlar, silahlar vs.- gerçek objelermiş gibi davranabiliyor olması. Yani oyundaki şeyler, içinde bulunduğunuz çevrenin şartlarına göre hareket ediyor ve davranışları bu çevreye uyumlu gerçekleşiyor.

 

Project XRay şu an isminden de anlaşılacağı üzerinde proje aşamasında diyebiliriz. Yani oyunun biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var. Bakalım HoloLens tam hazır halde karşımıza geldiğinde ''3,000 dolar ama buna değer abi'' dedirtebilecek mi?

Yakında millet evi arabayı satar bunu alır...!(iyi teknoloji ama pahalı)

kaynak: http://www.webtekno.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar