<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









12 Ekim 2015 Pazartesi

‘İngiliz Hasta’ Owen, Soğan Kullanarak iPod’unu Şarj Etmeyi Başardı

İngiltere’de yaşayan Owen isimli genç, enerji içeceği ve soğan kullanarak iPod’unu şarj etmeyi başardı.

Faruk Aslan’ın bot üzerinden elde ettiği 9 voltluk enerjiyle akıllı telefonunu şarj edebildiği haberimizi hatırlarsınız En az Faruk kadar ‘zehir’ olan Owen, enerji içeceği ve soğanı birlikte kullanarakiPod’unu şarj etmeyi başardı. Peki arkadaş bu işi nasıl başarmış, sırasıyla bir bakalım.

Owen, bunu arkadaşının verdiği fikirle geliştirmiş. Bu fikirden yola çıkarak sebzelerden yardım alıp enerji üretebileceğini düşünen Owen, sonrasında yaptığı deneyin sonucunda da istediğini elde etmiş. 


Öncelikle sebzelerin tümünde ‘iyon’ bulunduğunu belirtelim. Enerji içecekleri, sebzelerde bulunan bu iyonların harekete geçmesini sağlayan bazı organik ve kimyasal karışımlara sahip. Yani eğer şartları yerine getirebilirseniz, (enerji içeceği ve sebzedeki yeterli iyon miktarından bahsediyorum) teoride böyle bir enerji ortaya çıkacaktır.


Owen, bir tornavida kullanarak soğanın her iki ucuna delik açarak deneyine başlamış. Enerji içeceğiyle doldurulan kabın içerisine konulan soğanın yarım saat boyunca bekletilerek kimyasal reaksiyona uğramasını beklemiş. Soğanı yarım saat beklettikten sonra kabın içerisinden çıkararak hiçbir tarafı ıslak kalmayacak şekilde kurutmuş. Şarj etmek için kullandığınız USB kablosunu soğana batırarak bir priz gibi kullanmaya başlamış. İlginç bir şekilde iPod, şarj olduktan sonra çalışmaya başlıyor.


kaynak: http://www.webtekno.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar