<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









7 Ekim 2015 Çarşamba

Android Cihazlara da 3D Touch Özelliği Geliyor

3D Touch özelliği iPhone'dan sonra Android cihazlar için de geleceği duyruldu.
Apple, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği etkinlikte yeni dokunmatik ekran teknolojisi 3D Touch özelliğini de tanıttı. Apple Watch'da gördüğümüz Force Touch'a benzeyen 3D TouchiOS uygulamalarının işlevselliğini artırıyor ve ekranda farklı bir katman oluşturuyor. Ekrana hafifçe dokunarak etkinleştirebileceğimiz bu özellik sayesinde kullanıcılar artık geribildirimleri daha kolay oluşturabiliyordu.



Bilindiği üzere iPhone ekranında dokunma, kaydırma ve kıstırma gibi Multi-Touch hareketlerini pekçok telefonun aksine rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyorduk. 3D Touch özelliği ile bu hareketlere Peek ve Pop hareketleri de eklenmiş oldu. Aslında 3D Touch nedir sorusunun cevabını basitçe Peek ve Pop hareketleri şeklinde vermek de mümkün. Peki Peek ve Pop hareketleri ne anlama geliyor? 



Şunu hemen baştan belirtelim, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’la gelen 3D Touch özelliğinin temelinde de aynı Force Touch’ta olduğu gibi basınç teknolojisi yer alıyor. Yani 3D Touch ile iPhone 6s, ekrana ne kadar baskı uyguladığınızı algılayabiliyor. Peek ve Pop hareketleri ile ekrana uyguladığınız baskı neticesinde bazı eylemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Örneğin telefonunuza gelen bir iletiye hafifçe bastıdığınızda (ki bu Peek hareketi oluyor) ön izleme yapabiliyorsunuz. Biraz daha bastırdığınızda ise (bu da Pop hareketi oluyor) maili açabiliyorsunuz.


3D Touch özelliği ile uygulamaların üzerlerine basılı tutarak hızlı erişim menüsünü açabilir ve tek bir tuşla eylemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Android kullanıcıları ise malesef 3D Touch özelliğinden mahrumdular. Ama geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre gelecek seneden itibaren Marshmallow sürümüne eklenecek güncelleme ile 3D Touch özelliğinden yararlanacaklar. Huawei’s Mate S markalı cep telefon modeli şimdiden 3D Touch özelliğini test etmeye başladı bile. Android kullanıcılarının artık iPhonekullanıcılarını kıskanmalarına gerek kalmayacak.



3D Touch özelliğinin hala nasıl çalıştığını bilmeyenlerimiz var ise aşağıda sizler için güzel bir videopaylaştık. Bu video ile birlikte 3D Touch'ın nasıl çalıştığını çok iyi anlayabiliriz.

kaynak: http://www.webtekno.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar