<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









9 Eylül 2015 Çarşamba

İşte İphone 6s Plus !!

Apple, San Francisco'da gerçekleştirilen etkinlikte iPad Pro ve Apple TV'nin ardından beklenen telefon modelleri iPhone 6s ile iPhone 6s Plus'ın duyurusunu gerçekleştirdi.
Ve beklenen gün geldi çattı. Apple, herkesin merakla beklediği akıllı telefon modelleri olan iPhone 6s'le birlikte iPhone 6s Plus'ın duyurusunu gerçekleştirdi. 

Tim Cook'un 'Dünyadaki en gelişmiş akılı telefon' olarak nitelendirdiği iPhone 6s ve 6s Plus, beklenildiği gibi gülrengine kaçan altın rengiyle birlikte toplam 4 farklı renk alternatiflerine sahip olacak. 

iPhone 6 ve 6 Plus'ta olduğu gibi iPhone 6s ve 6s Plus',4.7 ve 5.5 inç ekran büyüklüğüne sahip olacak. 7000 alüminyum alaşımı ile piyasadaki en sağlam gövdelerden birine sahip olacak olan iPhone 6s, 3D Touch teknolojisine sahip olacak. Bu teknolojiyi bir nevi Apple Watch'taki Force Touch'ın iPhone uyarlaması olarak düşünebilirsiniz.



3D Touch'tan bahsedecek olursak bu özellik, yeni iPhone'lara 3 boyutlu dokunma deneyimini kazandıracak. Yani Force Touch'ın iPhone 6s'le birlikte telefonlara da gelmiş olduğunu söyleyebiliriz. Force Touch'tan farklı olarak aynı baskıyı sürdürerek kaydırma hareketini yapıp normal kaydırma hareketinden farklı işlevlere (kısa yol menüleri gibi) erişebileceksiniz. 3D Touch menüleri sayesinde arayüz gezinmeleri, e-mail'lere ve mesajlara bakmanız artık çok daha kolay olacak. Multitasking deneyimini daha da arttıran Apple, 3D Touch ile uygulamalar arasında ekrana basarak geçiş yapmanızı sağlayacak. Ayrıca 3D Touch, bazı mobil oyunları da destekleyecek. 


iPhone 6s ve 6s Plus, 3. jenerasyon 64-bit mimarili A9 çipsetine sahip olacak. Ayrıca bu işlemciye M9 Motion işlemci eşlik edecek.


iPhone 6s'te beklendiği gibi 12 MP çözünürlükte arka ve 5 MP çözünürlükte ön kamera yer alacak. Yeni iSight kamera, 12 megapiksele çıkarak bir önceki modele oranla %50 daha fazla piksel içeren fotoğraflar çekebilecek. Ayrıca ışık algılayan diyotları birbirinden ayırarak renk ayrımını çok daha net yapacak. Bu sayede fotoğraflarınızda noise olarak anılan titreşimler ve renk geçişleri ortadan kalkacak.


4K çözünürlükte video kaydı yapabilen iPhone 6s ve 6s Plus, düşük ışıklı ortamlarda daki çok iyi video ve fotoğraflar çekimleri yapabiliyor. 4K çözünürlükte çektiğiniz videolar, iSight kamera ile kaydedildikten sonra iMovie uygulaması ile iPhone 6s ve 6s Plus'a eşlenebilecek. 5 MPçözünürlükteki ön kamera, flaş görevini gerçek tonlama ile yapacak. Yani ön kamerada flaş açıldığı sırada ekrandan flaş çıkacak.


Live Photos özelliği ile hareket halindeyken net fotoğraflar çekilebilecek. Fotoğrafı çektiğiniz süreyi uzatıp tek bir hareketle fotoğrafı çekerek 3D sayesinde fotoğraf üzerinde baskı yapıp oynatabiliyorsunuz.


Apple, bildiğiniz üzere duyuru sırasında bazı teknik özelliklerin detaylarından bahsetmiyor. Örneğin RAM'in tam olarak kaç GB olacağını bilemiyoruz fakat muhtemelen 2 GB olacağını belirtelim. (zaten sürekli olarak güncellemeler yapılacak) Bataryası ise 1715mAh gücünde olacak. Hatırlayacağınız üzere iPhone 6'nın bataryası 1810mAh'tı.


Gelelim 6s ve 6s Plus'ın fiyatlarına. iPhone 6s'in iki yıllık kontratlı fiyatı 199 dolar, 6s Plus ise 299 dolar. (bunların Amerikan operatörlü fiyatlar olduğunu belirtelim) Apple Store'dan 24 aylık taksitlerle de alınabilecek olan iPhone 6s'in fiyatı 650 dolar, 6s Plus'ın fiyatı ise 750 dolar civarında olacak. 12 Eylül'de ön sipariş olarak ve 25 Eylül'de de piyasaya sunulacak olan yeni iPhone'lar, bu yılın sonuna kadar toplam 130 ülkede satışa sunulacak. 

Aşağıdaki görseller ise Apple tarafından resmi olarak paylaşıldı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar