<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









29 Eylül 2015 Salı

Mars'ta Sıvı Formda Su Bulundu!

NASA'nın yaptığı açıklamalara göre Mars'ta su bulundu.

NASA bugün Kızıl Gezegen hakkında çok önemli bir bilgi paylaşacağını belirtmişti. Bu bilginin ne olduğu hakkında bilgimiz olmasada bilgilerin Mars'ın önceden yüzeyini kaplayan okyanuslarda bulunan suyla alakalı olabileceği tartışılıyordu. Su, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde bulunabilir bir madde. Fakat Mars'ın sahip olduğu konumdan dolayı Güneş'in Mars'a sağlayabildiği sıcaklık desteği oldukça az. En sıcak günlerinde -40 derece gibi çok düşük sıcaklıklara ulaşan gezegenin yüzeyinde suyun bulunabilmesine bu nedenden ötürü çok düşük bir ihtimal olarak bakılıyordu.

NASA 18:30'da (Türkiye saati ile) bir basın toplantısı gerçekleştireceğini ve bu toplantıda belirtilen bilgiyi paylaşacağını belirtmişti. Şu an hala devam eden bu basın toplantısına telefon ile bağlanan araştırmacı ve bilim insanlarının söylediklerine göre Mars'ın sahip olduğu koşullardan bazıları gezegende sıvı su bulunmasını mümkün kılıyor ve gezegende sıvı su mevcut. Güneş Sistemi'nde bulunan gezegenler arasında Dünya dışında hiçbir gezegende su bulunamamıştı. Bu güne kadar bilim-kurgu filmlerine konu olan bütün uzaylıların Mars ile bağlantısının olması, böylece bir doğruluğa bağlanmış oldu.

Mars'ta bulunan bu suyun tam olarak incelemesi gerçekleştirilmiş değil. Böyle bir keşifin incilenmesinden sonra gezegende önceden canlıların yaşamış olup olmadığı anlaşılabilecektir. Ayrıca bu suda zor da olsa bazı canlı çeşitlerinin hala yaşamalarına devam ediyor olabileceği de konuşulan ihtimaller arasında. 
 
(Mars'ta bulunan ve akacak kadar çok bulunan suyun görüntüsü. Siyah kısımların su olduğuna inanılıyor)

Bu gelişme kısaca insanlık tarihinde "uzaylı" olarak tabir edilen herhangi bir canlı türünün keşfine en çok yakınlaştığımız an. NASA'nın gelecekte bu konu ilgili yapacağı açıklamalar bekleniyor.

Kaynak: NASA TV / http://www.webtekno.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar