<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









2 Eylül 2015 Çarşamba

4K Telefonlara Neden İhtiyacımız Yok?

Teknoloji, özellikle de mobil teknoloji, inanılması güç bir hızla gelişiyor ve deneyimimizi sürekli bir adım ileriye götürmek için durmadan yeni bir şekil alıyor. Bunlardan biri de elbette 4K çözünürlükteki mobil cihaz ekranları.
Peki ama bu kadar piksele en fazla 7 inç olan bir ekranda ihtiyacımız var mı?

Her zaman söylediğim şeylerden biridir: ne kadar piksel o kadar batarya. Mobil cihazlarların ekranlarında kullandığımız çözünürlük arttıkça cihazın ihtiyaç duyduğu enerji de artacak ve bataryamız daha kısa süre dayanacak; ama elbette tek mesele bu da değil.

Samsung’un S5 LTE-A ve S6 serisi cihazlarının 577 ppi’a kadar çıkan piksel yoğunluğu ve hatta Sony’nin 800 ppi’a çıkarmaya çalıştığı ve artık iyice anlamsız bir yarışa dönen “benim avuç içi kadar ekranımda daha fazla piksel var” yarışı nereye kadar gidecek ve aslında ihtiyacımız olmayan bu teknolojiyi firmalar bize adeta direterek ne kadar sürdürecekler bu mücadeleyi?

Beni teknoloji ve yenilik düşmanı olarak algılamayın, ön yargılı bir adam da değilim; ama şu var ki gerekten cebinizde taşıdığınız bir ekranın muhtemelen bilgisayarınızın çözünürlüğünden daha yüksek çözünürlükte olmasının hiçbir anlamı yok, sadece firmalar kendi aralarında yarıştıkları ve “biz bunu yapabiliyoruz, demek ki satabiliriz” dedikleri için bu ürünler piyasaya çıkıyor.

KAYNAK: http://www.webtekno.com/zimbirtilar/4k-ekranli-telefonlara-neden-ihtiyacimiz-yok-h10338.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar