<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









30 Eylül 2015 Çarşamba

Elektrik Kesintisi, Tunceli'li Vatandaşı Mucit Yaptı

Son dönemlerde ülkemizde giderek artan mucitlere bir yenisi daha eklendi.
Elektrik Kesintisi, Tunceli'li Vatandaşı Mucit Yaptı
Ülkemiz teknolojik gelişmeler olarak maalesef çok iyi durumda değil. Ancak özellikle ''mucit'' çıkarma konusunda inanılmaz bir potansiyele sahibiz. Daha önceden de sık sık haberlerimizde yerli mucitlere yer vermiştik. Şimdi yine bir mucidimiz, yaptığı icat ile adından oldukça söz ettirebilir.

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Çakırkaya köyünde yaşayan Mustafa Bulut, kış aylarında köyün sıkça yaşadığı elektrik kesintisine kendince bir çözüm bulmak istemiş. Kendi çabasıyla bir sistem yapmaya başlayan Bulut, sonunda kendi elektrik sistemini kurmayı başarmış.

Üstelik Bulut'un yaptığı sistem öyle yabana atılır türden değil çünkü evinin tüm elektrik ihtiyacı, sistem sayesinde karşılanabiliyor. Elektriğe olan merakını iyi şekilde değerlendiren Bulut, güneş, rüzgar vb. herhangi bir yakıt kullanmadan sistemi kurmayı başarmış. Sistemin tam olarak ne olduğu ya da nasıl çalıştığı hakkında bir bilgi veremiyoruz çünkü Bulut, kurduğu sistemi tahta bir sandığın içinde sır gibi saklıyor.

Elektrik sistemi için patent başvurusunda bulunmaya hazırlanan Bulut, sisteminin nasıl çalıştığı hakkında gerekli bilgiyi, projesine destek olmak isteyen kişi ya da kurumlarla paylaşabileceğini dile getirdi. "Çocukluğumdan beri elektriğe meraklıydım. Kışın sürekli elektrik kesintileri olması da böyle alternatif enerjiyi düşünmemi sağladı. Şu anda kendi ev elektriğimi karşılayabiliyorum. Doğaya hiçbir zararı yok. Kendi kendine çalışan sessiz bir sistem" ifadelerini kullanan Bulut, sistemi geliştirmek için 10 yıl boyunca uğraştığını da sözlerine ekledi.

"Bu sistem özellikle kışın enerjisiz kalan insanlar için kullanılabilir. Soğuk hava depolarındaki iş makineleri sürekli şarj değiştirdikleri için bu sorunu ortadan kaldıracak. Ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Günümüzde akülü araçlar boy göstermeye başladı. Bu sistem sayesinde şarj bitti derdi olmayacak ve araçlar sürekli yollarına devam edebilecek" diyen Bulut, sistemini geliştirerek çoğu insanın faydalanmasını istemekte.

Toplamda 3 bin Türk Lirası ile bu sistemi kuran Bulut, sistemini geliştirmek için 7 ile 15 bin TL arasında bir bütçeye ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

bence önemli bir gelişme merakla bekliyorum projenin açıklanmasını

kaynak : http://www.webtekno.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar