<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









24 Kasım 2016 Perşembe

Apple Operasyon Karında Başarılı

Apple tarafından yapılan açıklamalarda özellikle dördünce çeyrek itibariyle iPhone satışlarında başarılı oldu ve 8.5 milyar dolar operasyon karının elde edildiği belirtildi.


Apple tarafından piyasaya sunulan iPhone modelleri her ne kadar gündemde farklı iddialar ile yer alsa da satışlar markanın yüzünü güldürüyor.
Apple tarafından açıklanan üçüncü çeyrek rakamları markanın sadece iPhone satışından yüksek bir operasyon karı elde ettiği belirtilirken üçüncü çeyrek itibariyle iPhone satışından Apple’ın kazandığı operasyon karı 8.5 milyar dolar.


Bu açıdan bakıldığında Apple sadece üçüncü çeyrek içerisinde oldukça yüksek seviyelerde operasyon karı elde ettiği görülüyor. Bu kar ile birlikte marka ciddi bir başarı elde etmiş durumda.Piyasadaki pek çok farklı markanın katılımlarıyla elde edilen toplam karın 9.34 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde Apple’ın tek başına yüksek bir oranı karşılaması oldukça ilgi çekti. Önümüzdeki dönemlerde iPhone satışlarının hareketlenmesi markanın daha yüksek kar oranlarını ulaşmasını sağlayabilecek. Bugüne kadar piyasaya sunduğu tüm iPhone serileri ile yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran ve bu konuda oldukça etkin bir durumda bulunan Apple’ın yeni telefonuyla da yüksek satış rakamlarına ulaşması markanın gücünü tekrar göstermesi adına oldukça önemli.
45 Milyon Cihaz Satıldı
Apple’ın yüksek operasyon karına ulaşmasındaki başarısının arkasında 45.5 milyonluk iPhone satışının yapılması yer alıyor.  
kaynak:http://www.veteknoloji.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar