<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









19 Kasım 2016 Cumartesi

Apple ABD'ye Mi Taşınıyor?

Apple iPhone üretimi ile ilgili yeni bir karar alma aşamasında.


Amerika Birleşik Devletleri özellikle sınırları içerisinde üretim yapmayan firmaların ülkeye taşınması için yeni düzenlemeler yapacak.
Özellikle seçim öncesinde Donald Trump tarafından yapılan açıklamada Amerika'nın en önemli üreticilerinin Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde üretimlerini yapması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılacak ve böylece Apple gibi pek çok firmanın da Amerika Birleşik Devletleri'ne geri kazandırılacağı vaat edilmişti.

Apple tarafından yapılan görüşmelerde Amerika'ya taşınma konusunda planlamanın yapılmaya başlandığı ve uzun süreden beri iş ortaklığı yapılan tüm firmalarla da değişiklik ile ilgili görüşmelerin yapılarak iş planlamalarının gerçekleştirildiği  ifade edildi. Yapılacak bu taşınma işleminde maliyetlerin yüzde 50 oranında daha da artacak olması taşınmanın daha zorlu olmasına neden olacak. Öyle ki mesafenin uzaması donanımlarının temin edilmesi ve üretim sonrasında cihazların Avrupa ve diğer bölgelere sevk edilmesi konusunda daha fazla ücret ödenmesine neden olacak. Bu bakımdan şu an için Apple’ın kesin olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınacağı belli olmasa da bu konu dahi oldukça ilgi çekti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar