<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









13 Kasım 2012 Salı

Wi-Fi ağınız sandığınız kadar güvenli değil!



Wi-Fi ağınıza tüm güvenlik önlemlerini aldınız ve artık rahatsınız... Size öyle geliyor!

Wi-Fi ağınız sandığınız kadar güvenli değil! - Wi-Fi ağınıza tüm güvenlik önlemlerini aldınız ve artık rahatsınız... Size öyle geliyor!

  1. Wi-Fi ağınızın çok güvenli olduğunu mu düşündünüz?
  2. Yanıldınız, WPA2 de hiçbir işe yaramayabilir!
Mobil cihazlarımızda şifresiz bağlantılara daha az rastlamamız, Wi-Fi bağlantılarının güvenliği konusunda eskisine göre daha bilgili olduğumuzun bir işareti olsa gerek. Ancak sadece uzun veya tahmin etmesi güç bir parola, Wi-Fi ağınızı delinmesi çok zor bir duvar haline getirebilir mi? Parolanız ne kadar güçlü olursa olsun, yine de güvende olmayabilirsiniz. İşte Wi-Fi ağında bizi koruduğunu sandığımız, ancak aslında pek işe yaramayan yöntemler.
SSID'yi saklama
Ağda isminizi gizleyerek ailenizden ve arkadaşlarınızdan saklanabilirsiniz, ancak en temel hack'leme araçları bile gizli olduğunu düşündüğünüz ağınızı görecektir. Dolayısıyla SSID'nizi gizlemek, onu cihazlarınızda bulmak açısından en çok sizin başınızı ağrıtacaktır.
WEP parolaları
Eski bir güvenlik yöntemi olan WEP, bugün rahatlıkla kırılabiliyor. WEP güvenliğine sahip bir ağ kolaylıkla dinlenebilir, bu sayede parolalarınız ve kişisel bilgileriniz çalınabilir. Dolayısıyla WEP güvenliğini hiçbir zaman kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Cihazlarınız daha yeni standartları desteklemiyorsa, onları yenilemekten başka çareniz yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar