<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









25 Kasım 2016 Cuma

G2A ile Oyun Satın Alma Rehberi.

Oyun sever misiniz? Peki yasal oyunlar satın alır mısınız? Başka yerde 50 TL fiyatlı oyunu 3-5 TL'ye alabileceğinizi söylesem ilgilenir misiniz? Cevaplar evet ise, bu yazı tam size hitap ediyor demektir.. Hemen lafı uzatmadan oyun severlerin ve Steam koleksiyoncularının gözdesi G2A oyun pazarını tanımaya, alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmeye geçebiliriz.



G2A, Hong Kong merkezli bir dijital oyun satış platformu. 2010 yılında kurulduğunda adı go2arena idi, 2013 yılında G2A adını aldı ve 2013 itibari ile git gide daha fazla duyulmaya başladı. Türkçe arayüz ve Türk Lirası ile ödeme seçeneğide sunan sitenin destek bölümü ise Polonya'da bulunuyor, yarım yamalak (İngilizce) sözlük çevirisi ile dahi anlaşabilir, sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Ve yukarıda da belirttiğim gibi eğer biraz dikkatli olursanız piyasa fiyatı 50 TL olan oyunu 3-5 TL'ye satın alabilirsiniz. 
G2A tamamen güvenlidir ve tıpkı Gittigidiyor.com gibi bireysel satıcılarında oyun anahtarlarını satışa çıkardığı bir pazardır. Ama tabiki burada kullanılmış oyun anahtarları satanlara dikkat etmekde yarar var. Peki G2A'da alışveriş yapacaksak nelere dikkat etmeliyiz? 



1.) Alışveriş yapmadan önce ödeme seçeneklerine göz atın.. Sitede birçok ödeme seçeneği mevcut ama Türkiye'ye en uygun seçenekler, (yurtdışı alışverişe açık) kredi kartı (3D Secure desteği var) ve Paypal. 

2.) Anasayfada satın almak istediğiniz oyunun ismini aratarak satıcının size ne sunduğuna bakın. Steam, Origin, UPlay anahtarı mı? Steam hediyesi mi? Yada standart drm cd anahtarı mı? 
Steam anahtarı alırsanız anahtarı Steam hesabından aktif edebilirsiniz. Bu durumda Steam uygulaması kurup, yeni bir üyelik alırsınız. Ancak satıcı Origin veya UPlay anahtarı verecekse bu sefer o platformlardan üyelik açmanız gerekir. 

Ayrıca satıcı size Steam anahtarı yerine Steam Gift verecekse çok dikkat etmeniz gerekir. Steam Gift, satıcının Steam hesabına ekli, envanterinde duran hediyelik oyunlardır ve başkalarına sadece kullanıcı adı veya link ile gönderilebilir. Anahtarı hızlı bir şekilde temin edebilirken Steam Gift'de biraz uğraşmanız gerekebilir.

3.) Bulduğunuz oyunlarda ülke sınırlaması olup olmadığına bakın. Eğer bir oyun anahtarı sadece belirli ülkelerde aktif edilebiliyorsa ve bu ülkelerde Türkiye yoksa bu satıcıdan uzak durun. Bölge kilidi olan anahtarların bilgi kısmında oyunun aktif edilip edilemeyeceği aşağıdaki gibi gösterilmiştir. Burada yazan cümleleri anlayamadığınızda Google Translate'den yardım alabilirsiniz.


4.) Bulduğunuz oyunlarda satıcılara dikkat edin. Birçok satıcı arasında en uygun fiyatı sunanı bulun ama güvenilir olmayan satıcılardan uzak durun. Güvenilir yada güvenilir olmayan satıcılar için ürün sayfasındaki tüm satıcılar bölümüne bakıp, yeşil renkli profil ikonlarını bulmanız gerekiyor. Kırmızı renklilere yönelmeyin.


Örneğin resimde 1.63 TL'ye satış yapan ilk yeşil profile sahip satıcı toplamda 18802 key satmış. Bu adamdan G2A Shield kapalı alışveriş yaparsak kazıklanma ihtimalimiz çok düşük.

5.) Kazıklanma ihtimalimiz var mı? Tabiki var. Satıcıya parayı göndeririz ancak bize oyun anahtarını yollamaz veya yolladığı anahtar önceden kullanılmıştır. İşte bu tarz durumlar için güvenilir satıcılara yönelmeniz çok önemli. Ve tabiki eğer kazıklanmaktan çok korkuyorsanız G2A güvenili ödeme seçeneğini açık bırakmalısınız. 

Güvenli ödemenin adı G2A Shield'dir ve sizden ek olarak 1 Euro tahsil ederler. Aynı sigorta sistemlerindeki gibi toplanan bu paralar kazıklandığınızda size ücretsiz oyun anahtarı olarak döner. Yani diyelim ki 30 TL olan bir oyun aldınız ve satıcı size anahtar yollamadı, bu durumda G2A ücretsiz çalışan anahtarı 1 Euro karşılığı göndermiş olur. Sonuç olarak kendinizi sağlama almış olursunuz. 

6.) Satın alacağınız şeyin ne olduğuna çok dikkat edin! Beta key, DLC, kupon gibi şeyleride burada sattıkları için yanlışlıkla işinize yaramayacak birşeyide satın alıyor olabilirsiniz. Eğer bir DLC'yi oyunun yerine aldıysanız, oyunu almadığınız sürece kullanamazsınız. 

7.) Satın alma adımı son aşamaya geldiğinizde G2A Shield'i tekrar kontrol edin. Bazen bu seçeneği kapamış olsanızda tekrar aktif olmuş olabiliyor. 

8.) Satın alım tamamlandıysa ürün anahtarı için satın alımın tamamlanmasını bekleyin. Satın alım işleminin durumunu takip etmek için Hesabım > Satın Alma sayfasına gidin. Başarılı ödemelerde tamamlandı, anahtar veya onay bekleyen ödemelerde yeni, başarısız ödemelerde kapalı veya iptal edildiseçeneği görürsünüz. 


Tamamlanan siparişlerde oyun anahtarını almak için Siparişi görüntüle butonuna tıklar, açılan bölümden oyun anahtarını alırsınız. Eğer satıcı anahtarı eklemiyorsa kırmızı bayrak simgesi ile destek bölümünden yardım talep edersiniz. Ancak G2A Shield kapalı alışveriş yaptıysanız destek ekibi size pek yardımcı olmayabilir. 

aşağıdaki videodan satın alma işlemini  görebilirsiniz.



kaynak:http://www.lordiz.com/g2adan-nasil-oyun-satin-alinir.html


Oyun satın almak için buraya tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar