<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









3 Kasım 2015 Salı

Sosyal Medya Beni Mahvetti’ Diyen 18 Yaşındaki kız

18 yaşındaki Instagram modeli Essena O’neil, paylaştığı videoyla sosyal medyayı neden bıraktığını açıkladı.
Sosyal medya, son 10 yılın internet dünyasındaki tartışmasız en popüler platformu. O kadar geniş bir alana sahip ki, artık bilgilere neredeyse eş zamanlı olarak ulaşır olduk. Fakat buranın kullanımıyla ilgili ciddi tartışmalar da söz konusu. Örneğin uzmanlar, çocukların gelişim evresinde birbirleriyle doğrudan iletişim yerine sosyal medyayı daha fazla tercih etmelerinin, ilerleyen yıllarda ciddi ruhsal bozukluklara yol açabileceğini düşünüyorlar. (ki bunun günümüzde örneklerini 18-19 yaşındaki gençlerde görebiliyoruz, tıpkı birazdan bahsedeceğimEssena O’neil gibi) İşte bu durumun geç de olsa farkına varan Essena, sosyal medyayı bıraktığını paylaştığı bir videoyla açıkladı. Bunu açıklarken de yaşadığı olayların üzerinde bıraktığı izleri açık bir dille anlattı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Instagram hesabından 2000’den fazla fotoğrafını silen ve bilgilendirme kısmına ‘Social media is not real life’ (yani 'sosyal medya, gerçek yaşam değildir') yazısını ekleyen Essena, sonra YouTube hesabından aşağıdaki videoyu paylaştı. (tabii ki anlatım İngilizce ama dil ayarlarından Türkçe yaparak tarzanca da olsa ne demek istediğini anlayabilirsiniz)

Genel olarak gençliğinin büyük bir kısmını sosyal medyayla harcadığını, sosyal ortamda beğenilme içgüdüsüyle hareket edip fiziksel görünüşüne fazlasıyla bağlı kaldığını söyleyen Essena, kendisinin gerçek bir sosyal medya kullanıcısı olmadığını, bunun tamamen bir sosyal onaylanmaya dayalı bir sistem olduğunu belirtti. (beğeni alma, takipçi sayısını arttırma gibi)

Depresyona girmek üzere olduğunu söyleyen ve Instagram paylaşımlarında en iyi görüntüye sahip olmak için haddinden fazla fedakarlıklarda bulunduğundan bahseden Essena’nın videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. (Instagram hesabını merak edenler, profile şuradan ulaşabilirler)


kaynak: webtekno

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar