<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









8 Kasım 2015 Pazar

4G LTE Bağlantısı Sunan LED Aydınlatmalı Akıllı Sokak Lambaları Yaygınlaşıyor

Akıllı lambalar yavaş yavaş dünya genelinde yaygınlaşıyor.
eknoloji konusunda öncü ülkelerden biri olan Amerika'nın en gözde şehirlerinden olan Los Angeles, önümüzdeki hafta oldukça güzel bir uygulamaya geçiyor.

İki dev şirket Philips ve Ericsson bir araya gelerekSmartPoles (akıllı direkler) denilen sokak lambalarını geliştirdi. Bu lambaları diğer, standart lambalardan ayıran iki kilit özellik bulunmakta. Bu özellikler ciddi derecede elektrik tasarrufu yapmayı sağlayacak LED ışık teknolojisi ve vatandaşlara sunulacak 4G LTE bağlantı imkanı.


Toplamda 24 adet SmartPoles, önümüzdeki hafta Hollywood bölgesinde belirli yerlere yerleştirilecek. 2016 yılında bu rakam 100'e çıkacak. Şu an için hedef sayı ise 500.

Aslında SmartPole'larda kullanılacak olan akıllı LED özelliği yeni değil. Bu yılın başında Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da benzer özelliğe sahip lambalardan 20,000 adet kullanıma sunulmuş ve ciddi derecede elektrik tasarrufu sağlanmıştı. Şimdi bu lambaların bir benzeri, 4G LTE özelliği ile sunulacak. 


Yani lambalar elektrik tasarrufu sağlarken aynı zamanda şehrin sakinlerine de 4G LTE şeklinde internet erişimi de sunabilecek (işin LED kısmı Philips'ten, 4G LTE kısmı da Ericsson'dan çıkmakta). Umarız benzer sistem dünya genelinde ''öncü'' olarak sayılabilecek pek çok şehirde de uygulanır ve yayılmaya devam eder.

kaynak: webtekno

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar