<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









19 Haziran 2015 Cuma

WhatsApp Kara Listeye Alındı


Dünya genelinde bakıldığında oldukça fazla kullanım oranını sahip olan WhatsApp gerçekleştirilen bir Electronic Frontier Foundation ismine sahip olan kuruluş, WhatsApp’ı karar liste içerisine aldı.EEF tarafından yaklaşık olarak 2011 yılından bu zamana kadar her yıl düzenli olarak yayınlamış olduğu rapor içerisinde oldukça köklü şirketler yer alıyor, Karşımıza çıkan rapor içerisinde özellikle kullanıcıların güvenliği beraberinde de gizlilik sürecinde oldukça başarısız edilen şirketler gerçekleştirilen testler sonucunda başarılı not alamadılar.

Ortaya çıkan raporlara göre bu şirketlerin aralarında bir de Facebook’un bünyesi altına aldığı WhatsAppGoogle beraberinde gelen Microsoft firmaları olumlu sonuç alamadı. Her yıl düzenlenen rapor içerisine ilk defa WhatsApp firmasının adı girmemesi sonucunda, Kullanıcıların veri güvenliği aynı zamanda gizliliği hakkında yeterli başarıya neden olamadığından dolayı ismi kara listeye alındı.
Geliştirilen testlere bakıldığında uygulamaların aynı zamanda şirketlerin EEF testleri sonucunda geçerli not almaları için yapmaları gerek yaklaşık olarak farklı kriteri yerine getirmeleri gerekiyor.
Değerlendirilme sürecine alınan kuruluşlara baktığımız da Apple firmasına olumlu not verirken, Dropbox, Adobe, Wikimedia, WordPress aynı zamanda Yahoo gibi tüm kritelere sahip olan şirketlerin arasında da oldukça güvenli not alındı. 
kaynak: http://www.veteknoloji.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar