<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









27 Ağustos 2015 Perşembe

Teknolojinin Efendisi miyiz Yoksa Kölesi mi?


1990-95 yılları arasında doğanlar, teknolojinin bugünkü kadar yaygın olmadığı bir dünyanın varlığını kabullenmekte zorluk çekerler. Öte yandan bugün 40 yaşında olan yetişkinlerin dilinden “biz o zamanlar ne yapıyorduk?”
 sorusu hiç düşmez. Bunun sebebi hızla gelişen teknolojiye daha hızlı adapte olmamız ve ona bağımlı hale gelmemizden kaynaklanıyor. İnterneti olmayan bir hayat, akıllı telefonsuz 1 saat ya da, oyun konsollarının olmadığı bir ortam düşünmeyi istemiyoruz bile.
Bunun sebebi teknolojinin bünyede yarattığı rahatlık ve günlük yaşama getirdiği kolaylıklar olarak görülebilir. Çevrimiçi yaşam hem sosyal olmamızı sağlarken öte yandan günlük işlerimizi uzaktan çözümlememizi de sağlıyor. Eğlence sektörü tamamen dijital oyunlar vasıtasıyla günlük hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Tüm bunları yaparken aslında hayatımızı kolaylaştırmaktan ziyade biraz da kendimizi teknolojiye köleleştirdiğimizi fark etmiyoruz bile. Aslında bize faydası kadar da zararı var teknolojinin ..

Son söz

Bu şartlar altında en pahalı teknolojik cihazı cebimize koymak ya da evimizin bir köşesine yerleştirmek asla bizi teknolojinin efendisi yapmıyor. Teknolojik köleliğimizin tadını egomuzu okşayarakçıkarıyoruz. Bu tatminden başka bir şey düşündüğümüzü söylemek henüz mümkün değil gibi görünüyor.
kaynak: http://blog.tamindir.com/teknolojinin-efendisi-misiniz-yoksa-kolesi-mi_11827/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar