<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









31 Ağustos 2015 Pazartesi

Chrome, Flash’ı Durduruyor


Google, Flash’la ilgili daha önce aldığı kararı 1 Eylül’den itibaren uygulamaya koyarak bazı Flash içeriklerinin 1 Eylül’den itibaren otomatik olarak yürütülmesine engel olacak.

Geçtiğimiz Haziran ayında bir açıklama yapan Google, girilen web sayfalarının merkezinde bulunmayan Flashiçeriklerinin durdurulmasını planladığını, fakat videoların otomatik olarak çalışmasına izin vereceğini belirtmişti. Google’ın bu kararı almasındaki en büyük sebebin ise gereksiz yere çalışan Flash içeriklerinin, dizüstü bilgisayarların pil ömrünü kısa sürede tüketiyor olması. Google’ın açıklamasına göre değişiklik yarından (1 Eylül) itibaren geçerli olacak. 

Tabii alınan bu karar, kullanıcıların isteğine göre bazı fonksiyonlara sebep olacak. Örneğin eğer kullanıcı Flash içerikli görüntüyü açmak istiyorsa, bunu oynatma seçeneğine sahip olacak. Google’ın iptal edeceği otomatik oynatmayı tekrar etkinleştirmek içinse tarayıcıdaki ayarları düzeltmek gerekecek.

Flash, şu anda birçok video ve içeriğin desteklenmesini sağlayan bir platform olmasına rağmen büyük şirketlerde yönetici olarak çalışan kişiler tarafından güvenlik açıklığı ve performans eksikliği yüzünden ‘istenmeyen yazılım’ konumunda yer alıyor. Bu yüzden başta YouTube olmak üzere büyük şirketler, HTML5 gibi alternatiflere yöneliyorlar.

Bencede doğru bir karar verildiğini düşünüyorum...

kaynak: http://www.webtekno.com/yazilim/chrome-yarindan-itibaren-flash-i-durduruyor-h10289.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar