<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









23 Nisan 2015 Perşembe

AMOLED Ekranınızın Ömrünü Uzatmanın Yolları!

AMOLED ekranlar zaman içerisinde "burn-in" kurbanı olabiliyor. Kurban olmamak için birkaç basit önlem alabilirsiniz!


AMOLED ekranların kurbanı olmamak için birkaç basit önlem alabilirsiniz. Sıkça görüntülenen görsellerin ekranda iz bırakmasıyla sonuçlanan burn-in'i engelleyebilecek bazı yöntem ve uygulamalar var.
LG, Samsung ve Motorola'nın AMOLED'den ekrandan nasibini aldığını hepimiz hemen hemen biliyoruz. Ne yazık ki müthiş derecede para bayıldığımız telefonların ekranında zamanla görsellerin ekranda iz bırakmasıyla sonuçlanan sorunlar var. Bu sorunların önüne geçmek için yapacağınız ilk şey ekran parlaklığınızı azaltmak. Ne yazık ki telefonun hakkını ekran kısma işlemiyle fazla veremiyoruz ama zaman aşımını mümkün olduğunca kısaltmanız gerekiyor. 

Ayrıca Immersive modu arayüzünün alt ve üst tarafındaki çucukları ortadan kaldırıyor. Kalıcı çubukları kaldırmak için Google bu işlevi uygulama bazında sunmuştu. Her uygulamanın ayarını ayrı olarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ama bununla tek tek uğraşmayı dert etmeyin. Bunu sizin için yapabilecek uygulamalarda bulunuyor. 
Gezinti çubuğunu kaldırabilen uygulamaların başında ise GMD Immersive yer alıyor. Android arayüzünün alt tarafında yer alan çubuğu görünürden kaldırabilen ekranın altından yada üstünden parmağınızı içeriye doğru sürdüğünüzde onu tekrar gösterebilmektedir. 
Duvar kağıdını değiştirmekte de fayda var!
Duvar kağıdınızı düz bir renkle değiştirdiğiniz zaman hem pil ömrünü hemde ekran ömrünü uzatabilirsiniz. 
SwiftKey
Burn-in efektini azaltmak için SwiftKey gibi üçüncü parti bir uygulamadan yararlanabilirsiniz. ÜCretli yalnız Pumpkin klavye teması ve AMOLED ekranınızı koruyabilirsiniz. 
kaynak:http://www.veteknoloji.net/haber/amoled-ekraninizin-omrunu-uzatmanin-yollari-76607.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar