<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









28 Mayıs 2012 Pazartesi

Facebook kendi akıllı telefonunu geliştirmek için hazırlık içinde






Facebook geçen yıl piyasaya sürülen, üzerinde Facebook tuşu barındıran HTC ChaCha ve Salsamodelleri ile akıllı telefon pazarında kendini göstermeye başlamıştı. Mark Zuckerberg aynı yıl içerisinde Facebook odaklı yeni akıllı telefonların çıkış yapacağını belirtse de herhangi bir Facebook entegreli model çıkış yapmamıştı.
Akıllı telefon pazarında yeniden yer almak isteyen Facebook'un çalışanlarının ve mühendislerinin yaptıkları açıklamalara göre şirket eski Apple mühendislerini bünyesinde topluyor özellikle de iPhone ve iPad kısımlarında çalışmış olanları.  Mark Zuckerberg'in mobil teknolojilerin şirketin odak noktalarındanbiri olduğunu belirtmesi ve bir Facebook çalışanın da  mobil cihazlarda ki bir uygulamadan öteye gitmek istediklerini söylemesi şirketin bu konu üzerinde ne kadar ilgili olduğunu göstermiş durumda.
Facebook'un mobil teknolojiler konusundaki yatırımları ve ilgisiyle birlikte ilerleyen dönemlerde Facebook'un kendi servisleriyle donattığı yeni akıllı telefonların çıkış yapması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar