<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









29 Eylül 2012 Cumartesi

CHIP Online özel güvenlik dosyası



CHIP Online, sizler için güncel tüm tehlikeleri içeren çok özel bir güvenlik dosyası hazırladı!

CHIP Online özel güvenlik dosyası - CHIP Online, sizler için güncel tüm tehlikeleri içeren çok özel bir güvenlik dosyası hazırladı!

TrendMicro sunucu odasında dünyaca ünlü güvenlik uzmanı Rik Ferguson ile beraberiz. Binlerce zararlı kod burada nehir gibi akıyor ve temizlemek, kullanıcıları bu kodların vereceği zararlardan "zamanında" koruyabilmek için yöntemler geliştirilmeye çalışılıyor.
Geçtiğimiz günlerde CHIP Online olarak çok özel bir ziyaret gerçekleştirdik. Dünyaca ünlü güvenlikşirketi TrendMicro'nun İrlanda'daki merkezine gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette firmanın sahibinden baş güvenlik uzmanına, online tehdit tespit sisteminin yöneticisine kadar bir çok değerli uzmanla yaptığımız karşılıklı görüşmeler doğrultusunda sizler için hazırladığımız bu özel güvenlik dosyasında hem güncel hem de kısa vadede başımıza büyük işler açmaya niyetli tehditleri bulacaksınız.

Güvenlik dosyamızı hazırlamak için TrendMicro'yu seçmemizin nedeni hem daha önce beraber birçok başarılı kampanyaya imza atmış olmamız, hem de firma olarak Türkiye'ye özel bir önem vermeleri. Hatırlayacağınız gibi TrendMicro sadece Türkiye'ye yönelik bir virüs olan Tinba'yı ilkdefa keşfeden ve bir uyarı yayımlayan güvenlik şirketi olmuştu. Buna ek olarak toplantılarda ne yaptıklarını değil neyi niçin yaptıklarını ve nasıl yaptıklarını açıklamayı tercih etmeleri de bizim bu dosyayı hazırlamamızı kolaylaştırdı. Ziyaretimiz boyunca aldığımız notları CHIP Online Facebook sayfası üzerinde kısa kısa yayımladık, bu dosyada ise tüm detayları bulabileceksiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar