<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









8 Temmuz 2012 Pazar

Exper, Ultrabook'ta çıtayı yükseltiyor!



Exper,Ultrabook,L4B-R02,İntel,apple,macbook
Bir dizüstü bilgisayarlardan tüm beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak bir Ultrabook'u tanıtacağız. Öncelikle belirtmek isteriz ki hız, performans, uzun pil ömrü ve her şeyden önce incelik arayanlar Exper Ultrabook ailesinin yeni ferdi olan L4B-R02 tam size göre.

İntel tarafından, Apple'ın MacBook Air serisine rakip olarak geliştirilen Ultrabooklar ülkemizde, Türkiye'nin yerli bilgisayar markası Exper tarafından üretiliyor. Giderek yaygınlaşan tablet teknolojisine meydan okurcasına kendine özgü bir segment açan Ultrabook'lar, zarif tasarımı ile hafif, ince, uzun pil ömrü ve yüksek performansı ile göz dolduruyor.
ÜRÜNE İLK DOKUNUŞ
Exper Ultrabook L4B-R02 daha raftan alırken farklı bir bilgisayarla karşılaşacağınızı fark ediyorsunuz. Bilgisayarın inceliği kutusuna da yansımış. Zarif ve abartısız ambalajın içinden koruma köpüklerine sarıp sarmalanmış incecik muhteşem bir bilgisayar çıkıyor.
Genellikle, büyüklükte dizüstü bilgisayarlarla yarışan adaptörü de konsepte uygun olarak olabildiğine minimaliz edilmiş. Adaptörün 220 voltluk kablosunu bir miktar kısa bulsak da zaten 10 saati bulan pil ömrü ile adaptör kullanmaya pek ihtiyacınız olmayacak.

BİLGİSAYARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Kutudan çıkardığımız Exper Ultrabook L4B-R02 son derece ince ve sadece 1,5 kilogram ağırlığında. Power tuşuna bastıktan sonra bilgisayarınız 10 saniyenin altında bir sürede açılıyor.
Şu an piyasada L4B-C01, L4B-C02, L4B-C03 modelleri bulunan Exper Ultrabook serisinin bu yeni üyesinin teknik özelliklerini sıralamakta fayda var. Test için elimizde bulunan Ultrabook, 1,60 GHZ'lik ikinci nesil İntel Core i5-2467M işlemciye sahip. Intel HM65 Chipset kullanan ve 4 GB RAM barındıran cihazda, 128 GB SSD hard disk var. SSD hard disk sayesinde hareket özgürlüğünüzü maksimuma çıkartabilirsiniz.
Bilindiği dibi klasik hard disklerin içinde sürekli dönen bir disk bulunuyor ve özellikle sarsıntı durumunda veri kayıpları ve kalıcı disk hataları oluşuyordu. Ayrıca SSD teknolojisine sahip depolama üniteleri daha az enerji tüketmesi sebebi ile pil ömrüne olumlu katkıda bulunuyor.
Intel HD Graphics teknolojisine sahip olan Exper L4B-R02 ile üstün görüntü performansı sağlayan entegre bir çözüme de kavuşmuş oluyorsunuz. 14 inçlik 1.366x768 çözünürlük sunan WXGA ekran ile, HD kalitesindeki görüntüleri mükemmel bir hızda izleyebilirsiniz. Exper L4B-R02 ile yüksek performans gerektiren oyunları da büyük bir keyifle oynayabilirsiniz.
Cihazın kablosuz ağ bağlantısı, 54Mbps veri aktarım hızı sağlayan 802.11g standardı ile sağlanıyor. Açık alanlarda 100 metrenin üzerinde bile etkin veri trafiği sağlayan bu protokol, kapalı alanlarda da aktarım hızını oldukça üst seviyelerde tutmayı başarıyor.
Ultrabook serilerinde optik disk bulunmuyor. Bu detaya dikkat ettiğimde, kendi bilgisayarıma en son ne zaman bir DVD veya CD taktığımı hatırlamakta güçlük çektiğimi de belirtmeliyim.
Ekranın üst ortasında yer alan 2 Mp'lik bütünleşik webcam ile internet üzerinden görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Kameranın düşük ışık seviyeli mekanlarda bile net ve akıcı görüntü sağladığını da belirtmekte fayda var.
Bu arada, Windows kullanan bilgisayarın yazılım ve donanımım yapılandırmasına not veren 'Windows deneyim dizini'nin Exper L4B-R02'ye 5,9 üzerinden 4,7 verdiğini de belirtmeden geçmeyelim.
Exper Ultrabook L4B-R02 modelinde ikisi solda biri sağda olmak üzere 3 USB 2.0 portu bulunuyor.
Sağda yer alan HDMI çıkışı ile görüntü ve sesi kayıpsız olarak LCD veya LED Tv'nize aktarabilirsiniz.
Solda VGA ekran portu ve SD kart okuyucu soketi yer alıyor.
KULLANICI DENEYİMLERİ
- Uzun süre dizüstü bilgisayarlar kullandıysanız, Exper Ultrabook'un size bambaşka bir deneyim katacağını söyleyebiliriz.
- Hafifliği ve uzun pil ömrü ile kusursuz bir mobil deneyim yaşayacaksınız.
- HD film izlemeyi seviyorsanız ve oyun oynamaya meraklıysanız bu bilgisayar tam size göre.
- Fan sesi duymaktan, birkaç dakika sonra dizlerinin üzerindeki bilgisayarın alev topu gibi ısınmasından bıkanlara mutlaka tavsiye ediyoruz.
- Dizüstü bilgisayar kullanırken önce adaptörünüzü takacak bir priz arıyorsanız bu alışkanlığınızdan Exper Ultrabook L4B-R02 ile vazgeçebilirsiniz.
- Emin olun, gözlerinizi sürekli pil göstergesine çevirmekten kurtulacaksınız.
EKSİKLERİ VAR MI?Kullanıcı alışkanlıklarında köklü bir değişim getiren Exper Ultrabook'un tek eksikliğin alttan aydınlatmalı klavye takımı olduğunu düşünüyorum.
Bir de kutudan çıkan kullanım kılavuzlarının 'temel laptop' kullanım kılavuzu yerine Ultrabook serisi için özel hazırlanması daha yerinde olur diye düşünüyoruz.

Son olarak Ultrabook serisi gibi 'optik sürücüsü' olmayan bir bilgisayar segmentinin işletim sistemi ve driverlarının, DVD içinde veriliyor olmasını da çok anlamlı bulmadığımızı ifade etmeliyiz. Ayrıca böyle bir zorunluluk söz konusu ise, üzerinde kurumsal hiç bir logo veya etiket olmayan bir DVD içinde verilmesi ne kadar doğru bir yaklaşım? diye de sorulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar