<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









25 Kasım 2011 Cuma

Cisco ve Telia Dünyanın En hızlı İnternet Bağlantısını İsveç'te kuruyor.

İlk yıllarında kilobit hesabıyla tanımlanan internet hızları şu anda gigabit seviyelerine çıkmış durumda.Evlerimizde kullandığımız internet haricinde altyapı firmaları internet bağlantısında hız rekoru kırmak için çalışıyor.

İsveç'de başlayan dünyanın en büyük yerel ağ LAN partisinin yapıldığı dijital festival DreamHack kapsamında Cisco ve Telia firamlar firmaları 120 Gbps hız rekorunu kırmaya çalışacak.Stockholm'den festivalin yapıldığı Jönköping şehrine kadar 300 km uzunluğunda döşenen altyapı sayesinde teorik olarak 750 000 kişi bir filmi sadece .047 saniyede indirebilecek.

İsviçre hali hazırda 40Gbps seviyesine kadar internet kullanabilyor.DreamHack festivali bu yıl 20.000 kişiyi ağırlıyor.Yani pratikte sadece 20 000 kişi rekor hızdan faydalanabilecek.

Yaz döneminden beri 50 kişilik bir ekiple süren çalışmalarda Telia fiber kablolama, Cisco ise donanım tarafını üstlendi.Harcanan toplam miktar ise 40 Milyon Avro. Altyapı ile aynı anda 1.3 milyar videolu görüşme yapabiliyor.

Perşembe gününde itibaren denemeler başladı ve Pazar gününe kadar devam edecek. Geçtiğimiz yıl festivalde 20Gbps ile o döneminde rekoru kırmıştı.... .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar