<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









8 Temmuz 2012 Pazar

Bir Windows'un sonu!



                             Microsoft,Windows,Home Server,yazılım,Windows Server 2012
Yazılım devi Microsoft, Windows'un bu sürümü için yolun sonunun geldiğini resmen açıkladı...

Microsoft, Windows Home Server'ın yolun sonuna geldiğini açıkladı. Yazılım devi yola, Windows Server 2012'nin daha sadeleştirilmiş hali olan dört farklı sürümüyle devam edecek. Standard, Datacenter, Essentials ve Basic'ten oluşan sürümlerin hepsi farklı işlemler için kullanılacak. Daha önce on iki sürümü bulunan Windows Server 2012 sadeleştirilerek Windows 8 için daha kullanışlı hale getirilmiş olacak.

Exper, Ultrabook'ta çıtayı yükseltiyor!



Exper,Ultrabook,L4B-R02,İntel,apple,macbook
Bir dizüstü bilgisayarlardan tüm beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak bir Ultrabook'u tanıtacağız. Öncelikle belirtmek isteriz ki hız, performans, uzun pil ömrü ve her şeyden önce incelik arayanlar Exper Ultrabook ailesinin yeni ferdi olan L4B-R02 tam size göre.

İntel tarafından, Apple'ın MacBook Air serisine rakip olarak geliştirilen Ultrabooklar ülkemizde, Türkiye'nin yerli bilgisayar markası Exper tarafından üretiliyor. Giderek yaygınlaşan tablet teknolojisine meydan okurcasına kendine özgü bir segment açan Ultrabook'lar, zarif tasarımı ile hafif, ince, uzun pil ömrü ve yüksek performansı ile göz dolduruyor.
ÜRÜNE İLK DOKUNUŞ
Exper Ultrabook L4B-R02 daha raftan alırken farklı bir bilgisayarla karşılaşacağınızı fark ediyorsunuz. Bilgisayarın inceliği kutusuna da yansımış. Zarif ve abartısız ambalajın içinden koruma köpüklerine sarıp sarmalanmış incecik muhteşem bir bilgisayar çıkıyor.
Genellikle, büyüklükte dizüstü bilgisayarlarla yarışan adaptörü de konsepte uygun olarak olabildiğine minimaliz edilmiş. Adaptörün 220 voltluk kablosunu bir miktar kısa bulsak da zaten 10 saati bulan pil ömrü ile adaptör kullanmaya pek ihtiyacınız olmayacak.

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Cep devi gidici mi?


                          HTC,Tayvan,cep telefonu,Peter Chou,samsung,apple
Samsung ve Apple'ın en büyük rakibinin açıkladığı son rakamlar, pek de iç açıcı değil!

Tayvanlı cep telefonu üreticisi HTC'nin Avrupa satışlarının düşmesi, net gelirlerinin ikinci çeyrekte bir önceki seneye göre yüzde 57 düşmesine neden oldu. Şirket, senenin başında da gelirlerinin önceki seneye göre yıldan yıla yüzde 22 düştüğünü duyurmuştu.

Bu oranlar, HTC için gelirlerde 250 milyon dolardan fazla kayıp anlamına geliyor. HTC, sorunu ABD'nin ithalatındaki sorunlara ve beklenenin altında gerçekleşen Avrupa satışlarına bağlıyor.

Atomun gölgesini yakaladılar!


                          atom,gölge,fotoğraf,bilim,dna
İlk kez fotoğrafı çekilen bir atomun gölgesi, sizce neye benzer? İşte cevabı...

Sol tarafta gördüğünüz pikselli resim, güneşe veya eski bir duvar kağıdına ait değil. Bilim adamları, bir atomun gölgesini ilk kez fotoğrafa yansıtmayı sonunda başardılar.

Brisbane, Queensland'daki Griffith Üniversitesi tarafından yakalanan resim, bir kerede bir atomu tuttabilen el yapımı bir iyon tuzağı sayesinde elde edilmiş.

6 Temmuz 2012 Cuma

Geçmişten Günümüze Windows Logoları


windows logolarıMicrosoft, Windows 8 işletim sistemindeki köklü değişiklilerle birlikte Windows logosunu da değiştirdi. Bu vesileyle öne çıkan Windows logolarını ve süregelen değişimlerini sizlere aktarmak istedik. Bakalım Windows logosu nereden nereye gelmiş.
Windows logoları

Yeni BlackBerry'ler yolda!



                         RIM,BlackBerry,PlayBook,4G,BlackBerry 10,Blackberry London,Blackberry Nevada
Cep telefonu devinden sızan bilgiler, BB10'un geleceğine dair önemli detaylar içeriyor...

Merakla beklenen BlackBerry 10'un piyasaya çıkış tarihine dair yol haritası ele geçirildi. Bilindiği gibi cep telefonu devi RIM, ilk olarak akıllı cihazını bu yıl bitmeden piyasaya sürmeyi hedeflediklerini söylemişti. Ancak daha sonra bu hedef 2013 yılına ertelendi. Buna rağmen sızan haberleryeni akıllı cihazın çıkış tarihine dair önemli bilgiler içeriyor.

Masaüstü bitiyor mu?


                          Windows 8,microsoft,metro,windows RTM,Masaüstü bilgisayar
Windows 8'in çıkışıyla beraber masaüstüne elveda mı diyeceğiz? İşte son raporun söyledikleri...
Windows 8'in ve yeni Metro arayüzünün ortaya çıkışı, geleneksel Windows masaüstünün sonu olarak değerlendiriliyor. Garnter'ın yeni "Windows 8 bildiklerimizi değiştiriyor" adındaki raporuna göre masaüstü ve geleneksel uygulamaların sonu geliyor, onların yerini Metro arayüzü ve Windows RT tabanlı cihazlar alıyor.

5 Temmuz 2012 Perşembe

Hiç bitmeyen 7 oyun!


                        The Sims,Civilization,Sim City,Elite,The Elder Scrolls,oyun
Bu oyunları 1 hafta, 1 ay ve hatta 1 yıl da oynasanız sonu gelmiyor! İşte "bitmeyen" 7 harika oyun.

Bazı oyunlar, belirli görevleri yerine getirmeniz yoluyla bir sona ulaşmayabiliyorlar. MMO türündeki oyunları ve GTA gibi açık dünya oyunlarını bitirmek çok uzun zaman alabiliyor. Bu yazımızda ise bizlere doğal haliyle bitmeyen bir oyun modu sunan oyunları bir araya getirdik. Listemizdeki oyunları oynarken bitmelerinden hiç endişe duymayacağınızı garanti edebiliriz

Sim City: 1989'da ortaya çıkan orijinal Sim City, şehir planlama meraklılarını kendisine hayran bırakmıştı. Bu seneki E3 ise yakında tanışacağımız harika bir SimCity'yi gözler önüne sermişti.

Civilization: Sid Meier'in sıra tabanlı strateji serisi Civilation'da hiç sonu gelmeyecek bir oyunabaşlayabiliyorsunuz.

Dell XPS 13 Ultrabook: Gün boyu pil ömrü!


Dell,XPS 13,Ultrabook,
Hafifliği, üstün performansı ve 9 saate varan pil ömrü ile Dell XPS 13 Ultrabook yolculuklardavazgeçilmeziniz olacak
Dell’in geçtiğimiz aylarda piyasaya sunduğu kenardan kenara "çerçevesiz" ekranı, gün boyu süren pil ömrü ve olağanüstü bir kullanıcı deneyimi sağlayan yenilikçi teknolojisiyle dünyanın en kompakt 13,3 inçlik Ultrabook’u olan XPS 13 yaz aylarında da en büyük yardımcınız.
1,356 kg'dan başlayan ağırlığı ve 0,63 cm olan inceliği, Rapid Start ve Smart Connect gibi en yeni Intel teknolojilerini üstün performans ve şık tasarım ile kusursuzca birleştiren Dell XPS 13 Ultrabook ister teknede isterse kumsalda olun her yerde zahmetsizce yanınızda.
Şıklığınızla Öne Geçin ve Hiçbir Anı Kaçırmayın

4 gün sonra internet kopabilir!



                                            FIB,internet,9 temmuz,hacker,windows,virüs,DNSChanger
FBI, 9 Temmuz'da internetin fişini çekiyor. Dünya genelinde hissedilecek bu kesinti neden yapılıyor?
Hacker'ların Windows'daki bir açık yoluyla dünya çapında 570.000'den fazla bilgisayara zararlıyazılım yüklediğinin ortaya çıkmasıyla birlikte FBI, 9 Temmuz'da internetin şalterlerini indiriyor; zira söz konusu virüs bu tarihte harekete geçeceğinden FBI DNS sunucularını kapatarak önlem almayı planlıyor.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

DH Özel: Xbox 360 son çeyrekte "resmi olarak" Türkiye'de





Yedi yıl önce piyasaya çıkan ve Microsoft'u oyun dünyasının en büyükleri arasına taşıyan popüler oyun konsolu Xbox'ın ülkemizle ilgili akıbeti nihayet belli oldu. Çıktı çıkacak, eli kulağında derken resmi yollardan ülkemize girişi sürekli ertelenen Xbox 360, güçlü kaynaklardan elde ettiğimiz bilgilere göre Ekim-Aralık döneminde yani son çeyrekte Türkiye pazarına girişine girmiş olacak. Tüm zamanların en çok satan elektronik cihazlardan biri olmayı başaran Kinect ve yeni oyunlarla sürekli güncellenen XBox'ın Türkiye pazarına girişi sadece bir konsol lansmanından öte arka planda daha önemli anlamlar da taşıyor.

Windows 8 tutar mı?


                            Windows 8,microsoft,metro,windows RTM,IE 10
Metro arayüzü gibi büyük yeniliklerle gelecek olan Windows 8, bir hayal kırıklığına dönüşebilir mi?

Windows 8 ile masaüstü bilgisayarların yanında tabletleri de fethetmeyi planlayan Microsoft, bu alanda istediği başarıyı elde edebilecek mi? Bu sorunun cevabını Windows 8'in sonbahardaki çıkışından önce vermek oldukçagüç, ancak şirketin işletim sisteminde yaptığı temel değişiklikler ile önemli bir risk aldığını söylemek ve bazı tahminler yürütmek mümkün.

Windows 8, dokunmatik özelliklere odaklanan Metro arayüzüyle geliyor ve alıştığımız masaüstü arayüzünü arka plana atıyor. Normal yollarla Metro arayüzünü atlamanız mümkün değil ve geleneksel masaüstüne elle geçmeniz gerekiyor. Metro arayüzündeki işlevlerin açıklayıcı olmaması, onu ilk kez kullanacak olanları (yani herkesi) zorlayacak gibi görünüyor.

iPhone'a müthiş şarj cihazı!


                           iPhone,şarj cihazı,JuiceBuddy
Özellikle iPhone için geliştirilen bu şarj cihazı, bildğiniz şarj cihazlarına hiç benzemiyor!

Eğer sadık bir iPhone kullanıcısıysanız, o zaman yanınızda şarj aleti ve kablosunu taşımaya alışmışsınız demektir. Apple sizi bu zahmetten kurtamak için şarj cihazlarını küçülttü ve fiş kısmını cihazın içerisine katlanır hale getirdi. Ama JuiceBuddy isimli bu şarj cihazı çok daha iyisini yapabiliyor. Kablosuz ve eskisine nazaran oldukça küçük olan bu cihaz tamamen kullanıcı dostu.

3 Temmuz 2012 Salı

Dünyanın en ince ekranı!



                  sabun köpüğü,ekran,şeffaf,2D,3D
Araştırmacılar sabun köpüğünden yapılan bir ekrana görüntü yansıtmayı mümkün kılan bir teknolojigeliştirdi.
Uluslararası bir araştırma grubunun ürettiği ekran, ses dalgaları kullanarak filmin niteliğini değiştirerek 2 veya 3 boyutlu görüntüler elde edebiliyor.
Köpüğün bileşenleri oyuncakçı dükkanlarında satılanlardan daha karmaşık, ancak esas maddesi sabun.
Ekip, ekranın dünyanın en ince şeffaf ekranı olduğunu söylüyor.

Araştırmayı yöneten Tokyo Üniversitesi profesörü Yoiçi Oçiay, internet sayfasına "Sabun köpüğünün yüzeyinin bir mikro zar olduğu bilinen bir gerçek. Işığın içinden geçmesine ve rengini üzerine yansıtmasına izin veren bir yapı" yorumunu yazdı.

Evrenin en büyük sırrı çözüldü mü?



                                       Cern,Higgs Bozonu,Big Bang,evren,uzay,dünya,atom
Bilim dünyasında büyük heyecan yaratan buluş...
Evrenin oluşmasında büyük rol oynadığı düşünülen ancak varlığı kanıtlamayan ‘Tanrı parçacığı’ bulundu. Bilim dünyasında büyük heyecan yaratan buluş yarın İsviçre’de dünyaya duyurulacak.
Evrenin en büyük sırrı çözüldü mü? ‘Higgs bozonu’ ya da popüler adıyla ‘Tanrı parçacığı’... Bu iki kelime fizikle arası iyi olmayan birçok kişi için bir anlam ifade etmese de modern fiziğin karşı karşıya olduğu en büyük bilmece bu kelimelerde gizli. Evrendeki her şeye kütle kazandırdığı, dolayısıyla da maddenin ve evrenin oluşmasında büyük rol oynadığı düşünülen Tanrı parçacığının sırrını çözmek için 2008 yılından bu yana 37 ülkeden 2 bin bilim adamı kafa patlatıyor. 10 milyar euro bütçeyle hazırlanan ve bilim tarihinin en önemli ve en pahalı deneyi olarak kabul edilen bu çalışmada İsviçre ile Fransa arasındaki bir bölgede kurulan 27 kilometrelik tünelde ışık hızında birbirine çarpıştırılan atomların ortaya çıkardığı veriler incelendi.

Bu da "Akıllı" yara bandı!


                            yara bandı,akıllı,kırmızı,mavi,yeşil,obezite,kolestrol,diyabet
Bandın rengi yaranın durumuna göre kırmızı, yeşil ve maviye dönüşüyor.

Yaraların tedavisi artık yara bandının rengindeki değişimle anlaşılacak. "Akıllı" yara bandı, özellikle obezite ve diyabet hastalarının tedavisinde kullanılacak.

Avustralyalı araştırmacılar,"akıllı" yara bandı geliştirdi. Akıllı yara bandı, yaranın iyileşip iyileşmediğinin anlaşılması için renklerle sinyal veriyor.

İşte Windows 8'in fiyatı!


                          Windows 8,microsoft,metro,windows RTM,IE 10,fiyat,xp,win 7,

Microsoft, Windows XP ve üzerinden Windows 8'e geçişin fiyatını resmen duyurdu!

Microsoft, Windows 8 güncellemelerinin fiyatlarını resmen duyurdu. Buna göre Windows XP ve üzeri Windows işletim sistemlerini kullananlar, sadece 39.99 dolar karşılığında Windows 8'e yükseltme yapabilecekler.

Windows.com adresi yoluyla satın alınabilecek olan güncelleme, size Windows 8 Yükseltme Yardımcısı yoluyla takip etmeniz gereken adımları gösterecek. Yükleme işleminin ardından ücretsiz bir eklenti olarak sunulacak olan Windows Media Center'ı da yükleme seçeneği sunulacak. 39.99 dolar'lık indirimli fiyat,
Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar