<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>









29 Haziran 2012 Cuma

DDR4 için hazır mısınız?


                        DDR4,RAM,bellek,hafıza,Samsung
Yeni nesil RAM teknolojisi DDR4'ün getireceği en önemli yenilikler neler? Tüm cevapler haberimizde.

32-36nm üretim teknolojisi sayesinde daha az enerji harcayacak yeni jenerasyon bellek modülü DDR4, plananlan tamamlanma tarihinde önce bitirilmiş bulunuyor.

DDR4'lerin ilk jenerasyonları, 1.2V enerji ile çalışacak (DDR3, 1.5V ile çalışıyordu) ve sonraki jenerasyonlarda bu gereksinim 1.05V'a düşecek. DDR4'deki en önemli geliştirmelerden bir tanesi de daha yüksek saathızlarına ve daha geniş yelpazede aktarım hızlarına izin vermesi. DDR3 ile en yüksek 800-2133 MT/s (saniyedeki aktarım sayısı) aktarım yapılabilirken, DDR4, 2133MT/s ile 4266MT/s aktarım hızlarına izin veriyor.

Bilgisayar neden çöker?

                              Bilgisayaripc,donanım,yazılım,windows,çökme,sorun,çakışma,hata
Hepimizin korkulu rüyası "bilgisayarın çökmesi" durumu neden yaşanır? PC'ler neden çöker?

Bilgisayar kullanan herkesin başına gelmiştir, çalışırken, oyun oynarken, internette gezerken... Bir hata ekranıçıkar ve çalışan uygulama çöker. Ya da daha kötüsü, sistem çöker ve bilgisayarı baştan başlatmak zorunda kalırsınız. Yaptığınız şeyin bölünmesi bir yana, üzerinde çalıştığınız işte veri kaybedebilir veya oyunda güç bela geçtiğiniz bölümle baştan uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.
Mavi ekran Windows tanıtımında Bill Gates'in bile başına gelmiştir. Hem de birden fazla defa! Özellikle ilkWindows sürümlerinde ya da diğer eski işletim sistemlerinde mavi ekran ya da hata mesajları bugün olduğundan çok daha sık gerçekleşir ve kayıplar da daha büyük olurdu. Günümüzde bu hatalar azalmış olsa da bitmiş değildir. Yepyeni, gıcır gıcır Windows 7 ya da Snow Leopard da çöker, Linux sürümleri de; kaçış yoktur.
İşte bu makalemizde gerçekleşen bu sistem çökmelerinin altında yatan sebepleri açığa çıkartıyoruz.

28 Haziran 2012 Perşembe

Android 4.1 Jelly Bean duyuruldu, Temmuz'da Galaxy Nexus, Nexus S ve Motorola XOOM için geliyor





Android işletim sisteminin Jelly Bean kod adlı yeni versiyonu Google IO 2012 konferansında resmiyet kazandı. Sonbaharda gelmesi beklenen sonraki yükseltmenin, önceki Ice Cream Sandwich versiyonunun hızlandırılmış, bazı yeni özelliklerle donatılmış hali olarak geliştirilmesi sebebiyle Android 4.1 sürüm numarasını taşıdığı ve küçük bir güncelleme olduğu tahmin ediliyordu.
 
Google, 4.1 sürümünün şimdiye kadar geliştirdiği en hızlı Android versiyonu olduğunu söylüyor. Project Butter kapsamında mobil işletim sistemi üzerinde bazı değişiklikler yapan internet devi Jelly Bean ile, cihazınızdan en iyi performansı alabileceğinizi ve üzerinde önemli iyileştirmeler yapılan arayüzü kolaylıkla kullanabileceğinizi bildirerek yeni Android'in görünüş olarak değişmemesine karşın yeknik anlamda birçok yeniliği beraberinde getirdiğini gözler önüne serdi.

Windows 8 RTM'den yeni sızıntı!


Windows 8'in RTM yapısı hakkında ortaya atılan son iddia, herkesi heyecanlandıracak cinsten...

Yeni bir sızıntıya göre Windows 8'in RTM yapısı 8500.0.120623-1707 olacak. Sızıntının kaynağı, daha önceden de Windows bilgileri sızdıran Wzor.

Bu bilginin Win8China'nın son yapının 8600 sınıfında olacağı iddiasıyla çelişmesi dikkat çekiyor. Kaynağa göre Microsoft, Windows 8 duyurusunu 17-20 Temmuz tarihleri arasında yapacak. Bu tarihler arasında iki Microsoft etkinliği olması dikkat çekiyor.

26 Haziran 2012 Salı

Galaxy S3 patladı ve...



Samsung,Galaxy S III,Android 4.0,S Voice,İrlanda










İrlandalı bir Galaxy S3 sahibinin cebi, birden bire patladı ve bakın ne hale geldi...

Yeni aldığı Samsung Galaxy S III yanındayken arabasını süren İrlandalı bir kullanıcıtelefonunun patlamasıyla şaşkına döndü.

Sanal harp için takviye kuvvet!



RedHack,Kızıl Hackerlar,hacker,siber saldırı,hack,korsan,TÜBİTAK
Birçok kamu kurumunu hack’leyen RedHack (Kızıl Hackerlar) grubuna karşı TÜBİTAK’tan yeni bir ‘siber atak’ geldi. Temmuz ayında 50 kişi hacker’lara karşı kampa alınıp, teknik eğitimden geçirilecek.
TÜBİTAK, adını Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'nın sitelerini çökerterek duyuran RedHack'e karşı, siber güvenlik alanında uzman bir ekip yetiştirmek için kolları sıvadı.

RedHack’in gerçekleştirdiği eylemlerle açığa çıkan güvenlik zafiyetini gidermeyi amaçlayan TÜBİTAK , 2 - 8 Temmuz tarihleri arasında Gebze’de ‘Siber Güvenlik Kampı’ kuracak. Bir hafta sürecek kampta 50 katılımcıya, bilişim sistemleri güvenliği konusunda teknik eğitimler verilecek. RedHack, “İsterlerse kampa biz de katılabiliriz. Teknik olarak onlardan çok ilerideyiz, nazikçe gelip ‘Yapmayın’ demeleri daha faydalı olur” diyor. RedHack’in Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’nın sitelerini çökertmesinin ardından 27 Nisan’da tüm kamu kurumlarına mail atarak bir dizi önlemler almalarını isteyen TÜBİTAK , siber güvenlik alanında bir adım daha atıyor.

9 Haziran 2012 Cumartesi

O kadar da sağlam değillermiş!



Samsung Galaxy S3 ve Apple iPhone 4S'i betona attılar ve bakın sonuç nasıl oldu...

Telefon ve tabletlerin yere atılmasına, lava batırılmasına daha önce şahit olmuştuk. Bu kez ise garanti servisi SquareTrade, yeni Galaxy S III'ü ve iPhone 4S'i betona bırakarak hangisinin daha çok hasar aldığını test etti.

2 Haziran 2012 Cumartesi

iPad, iPhone ve Android için Microsoft Office 10 Kasım'da duyurulacak






Microsoft'un üzerinde çalıştığı mobil Office programı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. iPad üzerindeki ilk Office Mobile görüntüsünü sızdıran The Daily, yazılımın geliştirme süreciyle alakalı birçok bilgi paylaştı.
Office Mobile projesinden sorumlu geliştirici takımın çalışmalarını geçtiğimiz ay sonlandırdığı öğrenilmiş. Şuan tasarım takımının elinde olan program, kısa süre sonra kullanılabilirlik takımına teslim edilecek. Burada gerekli düzenleme önerileri yapılacak ve onaylanmasının ardından proje sonlanmış olacak.

Sony'den yeni video kameralar!



Sony, bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi görüntü performansına ve ses kalitesine sahip yeni Full HDHandycam 2012 video kameralarınıözel bir deneyim etkinliği ile tanıttı.

Tanıtımda, dahili projektöre sahip oluşuyla çok ayrıcalıklı “yaratma, paylaşma ve dinleme” deneyimi sunanailenin en üst seviye modeli HDR-PJ740VE yıldızlaşırken, tüm modeller eşsiz teknolojik özellikleriyle ilgi topladı. Sony, içerisinde kompakt 3D HDR-TD20VE ve su altında video çekme keyfi sunan GW55 modellerinin de yer aldığı ve projeksiyonlu modellerin öne çıktığı yeni Handycam® ailesinin yanı sıra sinematik Full HD video ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için yaratıcılık olanaklarını genişleten NEX-VG20E ile dünyanın ilk dijital dürbünü DEV-5’i de tanıttı. 
Sony, sektöre bir ilk olarak sunduğu projeksiyonlu modelleri de içeren Full HD Handycam® video kamera ailesine özel bir Tanışma ve Deneyim Toplantısı düzenledi. Toplantı, Sony Eurasia A.Ş. Dijital Görüntüleme Grup Ürün Müdürü Hülya İlhan’ın ev sahipliğinde ve ünlü tiyatro topluluğu Mahşer-i Cümbüş ile birlikte hazırlanan Doğaçlama Tiyatro Sporu eşliğinde gerçekleştirildi. Katılımcılar, 100 inç görüntü yansıtma ve geliştirilmiş SteadyShot görüntü dengeleme özelliği ile hareket halindeyken bile mükemmel netlik ve kalitede videolar elde edilmesini sağlayan dahili projektörlü Full HD Handycam® video kamera ailesinin en üst modeli HDR-PJ740’ın da içerisinde olduğu Handycam modellerinin performansını bizzat test etme imkanı buldu.

Windows 8'de beklenen olmadı!



Windows 8,Microsoft,Yayın Önizleme,Release Preview


Microsoft "hiç şansınız yok" dedi ama Win 8 Yayın Önizleme'ye Başlat menüsünü hala getirebilirsiniz!


Daha önce Microsoft'un Windows 8'de "eski model" Başlat menüsüne dönmeyi engellediği haberleri çıksa da, bu özelliği kullanmamızı sağlayan en popüler üç uygulamanınyeni Windows 8 Yayın Önizleme sürümünde de çalıştığı ortaya çıktı. Neowin forum üyelerinden birinin, ViStart, Start8 and Classic Shell ile yaptığı denemeler ve koyduğu ekran görüntüleri durumu özetliyor.

1 Haziran 2012 Cuma

Samsung Galaxy S III, Kanada'ya da 2GB RAM ile gidiyor




 
Türkiye lansmanı geçtiğimiz gün yapılan Samsung Galaxy S III'ün, Japonya'dan sonra Kanada pazarına da farklı bir konfigürasyon ile sunulacağı ortaya çıktı. Türkiye'yi kapsayan uluslararası versiyonu Samsung üretimi dört çekirdekli Exynos 4 Quad işlemci ve 1GB RAM ile gelen Galaxy S III'ün Kanada versiyonu ise Qualcomm'un çift çekirdekli Snapdragon işlemcisi ve 2GB RAM ile geliyor. İşlemci tarafındaki değişikliğin nedeni olarak, şu an için Qualcomm dışındaki hiç bir üreticinin platform bazında LTE desteği sunamıyor olmasını gösterebiliriz.

Zaman Tüneli'ni kaldırmayın!



Facebook,Zaman tüneli,timeline


Zaman Tüneli'ni "kaldıran" araçlar yayılıyor!

Zaman Tüneli'ni kaldıracağını iddia eden araçlar tehlike saçarken, işin içine Türkiye de girdi!


Zaman Tüneli'ni kaldırdığını iddia eden iki sahte araç, internette yaygınlığını artırıyor. İki araç da Facebook'un yeni "Zaman Tüneli" görünümünü beğenmeyen kullanıcılara "eski görünüme" dönme sözü veriyor.
İlk eklenti, sizi eski Facebook görünümüne döndürmek için bir web tarayıcı eklentisi yüklüyor. Güvenlik firması Sophos, eklentiyi şu an inceleme aşamasında ve kullanıcılara onu yüklememelerini tavsiye ediyor.

Microsoft korsan mı indiriyor!



Microsoft korsan film mi indiriyor?

Korsana karşı büyük savaş veren Microsoft'ta birileri korsan film mi indiriyor? İşte o ilginç iddia!

Korsanları sevmeyen Microsoft'un kendi içinde küçük bir korsan sorunu olduğu ortaya çıktı. Torrent'ten kimin hangi dosyayı indirdiğini listeleyen site YouHaveDownloaded'dan faydalanan TorrentFreak, çok sayıda Microsoft IP'sinden indirilen filmleri ortaya döktü.
YouHaveDownloaded şu an güncellenmiyor, ancak TorrentFreak sitenin şimdiye dek topladığı verileri kullanarak "kurumsal korsanları" ortaya çıkarmaya devam ediyor. American Registry for Internet Numbers'a göre 131.107.00 - 131.107.255.255 IP aralığı Microsoft'un kontrolünde bulunuyor.
Powered By Blogger

Bu Blogda Ara

Popüler Yayınlar